De mondhygiënist in Haren - Voor een gezond gebit

Wat weet u van mondgezondheid? En hoe is het eigenlijk gesteld met uw eigen gebit? Daar komt u achter als u een mondhygiënist bezoekt. Uw tandvlees speelt namelijk een zeer belangrijke rol in uw algemene gezondheid. 

De mondhygiënist brengt de conditie van uw tandvlees in kaart, behandelt het indien nodig en onderhoudt het tandvlees zodat het weer gezond en pijnvrij is. Maak daarom snel een afspraak bij Mondhygiënepraktijk Oosterhaar in Haren, vlakbij Groningen.

Maak direct contact 050-5350197

De mondhygiënisten van de praktijk 

Bekwame, vriendelijke mondhygiënisten zien toe op een goede mondgezondheid van de patiënten van Mondhygiënepraktijk Oosterhaar. Onze enthousiaste en vriendelijke mondhygiënisten zijn Inge Hulshoff en Brit van Adrichem. Beide mondhygiënisten zijn  in Groningen afgestudeerd. Ze werken met veel enthousiasme in de algemene praktijk. Brit werkt daarnaast nog in een parodontologie praktijk.  Inge en Brit zijn geduldige mondhygiënisten die veel affiniteit hebben met angstige patiënten en kinderen, maar vooral genieten van de diversiteit van hun patiënten.

Onze mondhygiënistes worden ondersteund door onze preventieassistente Christien Knol. Zij heeft na haar opleiding tot tandartsassistente een opleiding gevolgd tot preventieassistente.

Het team

Inge Hulshof

Inge Hulshoff

mondhygiëniste

Brit van Adrichem

mondhygiëniste

Christien Knol

preventieassistente

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Mondhygiëne-instructie: Praktische instructies voor elektrisch en handmatig poetsen, afgestemd op de conditie van uw mond. Voor kinderen werken wij met de speciale methode 'Gewoon Gaaf'.
  • Voedingsadvies: Hoe voorkomt u tandproblemen? We vertellen u graag meer over een gezond voedingspatroon voor uw gebit!
  • Gebitsreiniging bij tandvleesontsteking: Gezond tandvlees bloedt niet tijdens het eten of poetsen! Ontstoken tandvlees wel. Het wordt rood, pijnlijk en gezwollen. Bij gingivitis/parodontitis wordt gebitsreiniging met speciale instrumenten uitgevoerd en krijgt u tips om uw gebit thuis goed te verzorgen.
  • Gevoelige tandhalzen: Oei! Doet het eten van een ijsje, drinken van hete thee of kauwen op een snoepje pijn? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem. Uw mondhygiënist in Haren adviseert u over de beste behandeling.

Extra zorg bij speciale gevallen

  • Diabetici: Bij diabetici zijn mondklachten zoals tandvleesontstekingen een extra zorg, omdat dit problemen kan geven met de bloedsuikerspiegel. Bovendien is de mond van diabetici vaak droog, waardoor de kans op gaatjes toeneemt.
  • Hart- en vaatziekten: In sommige gevallen kan de kwaliteit van uw gebit aandoeningen aan het hart en de bloedvaten veroorzaken. Andersom hebben hart en bloedvaten ook hun invloed op de mondgezondheid.
  • Zwangerschap: Onder invloed van hormonen reageert uw tandvlees heftiger op de aanwezigheid van tandplaque. Een juiste mondhygiëne is dan zeker geen overbodige luxe.

Aanvullende informatie

Per 1 januari 2014 zijn de tarieven landelijk door de overheid vastgesteld. U vindt ze met bijbehorende codes op de website: www.allesoverhetgebit.nl. Met deze websites bent u wel even zoet!


Meer leuke weetjes, maar ook belangrijke informatie over mondverzorging? Bekijk dan snel onderstaande websites.

Tandartspraktijk Oosterhaar
Walstroweg 21 
9753 AK Haren

KVK 1156324

Privacyverklaring

Uw tandarts in Haren.

Contactgegevens

 050 - 537 03 55

 info@taoosterhaar.nl

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag van 8:30 - 17:00 uur, vrijdag 08:00 tot 12:00 uur.

Openingstijden

Maandag 08:30 - 20:00

Dinsdag - Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 16:30