De mondhygiëniste in Haren - Voor een gezond gebit

Wat weet u van mondgezondheid? En hoe is het eigenlijk gesteld met uw tandvlees? Daar komt u achter als u de mondhygiëniste bezoekt.

Uw mondgezondheid en zodoende ook uw tandvlees spelen namelijk een belangrijke rol in uw algemene gezondheid.
De mondhygiëniste brengt de conditie van uw tandvlees in kaart, behandelt het indien nodig en onderhoudt het zodat het weer gezond en pijnvrij is.


U kunt zonder verwijzing of verandering van tandarts een afspraak maken bij Praktijk Oosterhaar Tandheelkunde & Mondhygiëne in Haren, vlakbij Groningen. 

Maak direct contact Schrijf je in

De mondhygiëniste van Praktijk Oosterhaar Tandheelkunde & Mondhygiëne

Inge Hulshoff is de vriendelijke mondhygiëniste van de praktijk. Met haar geduld en rust heeft zij veel affiniteit met angstige patiënten en kinderen.
"De diversiteit van de mensen in onze praktijk maakt dat je de zorg steeds moet aanpassen aan wensen en behoeften van het individu en daardoor een frisse kijk op je behandeling en op de patiënt houd"

Inge Hulshoff

mondhygiëniste

Wat kunnen wij voor u betekenen?

  • Mondhygiëne-instructie: Praktische instructies voor elektrisch en handmatig poetsen, afgestemd op de conditie van uw mond. Voor kinderen werken wij met de speciale methode 'Gewoon Gaaf'.
  • Voedingsadvies: Hoe voorkomt u tandproblemen? We vertellen u graag meer over een gezond voedingspatroon voor uw gebit!
  • Gebitsreiniging bij tandvleesontsteking: Gezond tandvlees bloedt niet tijdens het eten of poetsen! Ontstoken tandvlees wel. Het wordt rood, pijnlijk en gezwollen. Bij gingivitis/parodontitis wordt gebitsreiniging met speciale instrumenten uitgevoerd en krijgt u tips om uw gebit thuis goed te verzorgen.
  • Gevoelige tandhalzen: Oei! Doet het eten van een ijsje, drinken van hete thee of kauwen op een snoepje pijn? Waarschijnlijk zijn blootliggende tandhalzen het probleem. Uw mondhygiënist in Haren adviseert u over de beste behandeling.

Extra zorg bij speciale gevallen

  • Diabetici: Bij diabetici zijn mondklachten zoals tandvleesontstekingen een extra zorg, omdat dit problemen kan geven met de bloedsuikerspiegel. Bovendien is de mond van diabetici vaak droog, waardoor de kans op gaatjes toeneemt.
  • Hart- en vaatziekten: In sommige gevallen kan de kwaliteit van uw gebit aandoeningen aan het hart en de bloedvaten veroorzaken. Andersom hebben hart en bloedvaten ook hun invloed op de mondgezondheid.
  • Zwangerschap: Onder invloed van hormonen reageert uw tandvlees heftiger op de aanwezigheid van tandplaque. Een juiste mondhygiëne is dan zeker geen overbodige luxe.

Aanvullende informatie

Per 1 januari 2014 zijn de tarieven landelijk door de overheid vastgesteld. U vindt ze met bijbehorende codes op de website: www.allesoverhetgebit.nl. Met deze websites bent u wel even zoet!


Meer leuke weetjes, maar ook belangrijke informatie over mondverzorging? Bekijk dan snel onderstaande websites.